romansy

بــكــل حــب وإحــتــرام وشــوق
نــســتــقــبــلك ونــفــرش طــريــقــك بــالــورد
ونــعــطــر حــبــر الــكــلــمــات بــالــمــســك والــعــنــبــر
ونــنــتــظــر الإبــداع مــع نــســمــات الــلــيــل
وســكــونــه
لــتــصــل هــمــســات قــلــمــك إلــى قــلــوبــنــا
وعــقــولــنــا
نــنــتــظــر بــوح قــلــمــك

تحيـــتي

الحب الصامت اطهر انواع الحب



اع

    وصفات الطبخ

    شاطر
    avatar
    romansy
    Admin

    المساهمات : 89
    تاريخ التسجيل : 18/05/2010
    العمر : 31
    الموقع : http://www.romansy.ucoz.com/

    وصفات الطبخ

    مُساهمة  romansy في الجمعة مايو 21, 2010 1:42 pm






    فراخ علي الطريقه المغربيه
    ( الشيف يسري خميس)
    المقادير
    4 صدور دجاج
    مكعبات_ 3 فلفل الوان- 10 حبات ليمون مخلل كوب زيتون اخضر مخلل ومخلي- 2 ثمره جزر-
    2 بصله- 2 ملعقه كاري-2 م دقيق - 2 ملعقه زيت


    الطريقه: احضر الكسكسي
    الي هيقدم معاها بان اضغه في صينيه واضيف له ملح وفلفل وزيت زيتون ويقلب سويا ثم
    يضاف له ماء مغلي او شوربه يدوب يغطي الكسكسي حتي لا يعجن واغطي الصينيه بالومنيوم
    فويل واضعه في الفرن من 4 الي 5 دقائق علي الشبكه الوسطي ولما يخرج اقلبه بشوكه حتي
    لا يعجن وده يبقي الكسكسي خلص اضع الدجاج في اناء مع ا ملعقه كاري فقط ويقلب فيها
    ثم يتشوح وياخد لون دهبي في طاسه بها ماده دهنيه (الزيت) في اناء اخر اضع زيت وانزل
    عليه بالخضروات بعد تقطيعها كبير وهي بالترتيب الجزر ثم البصل ثم الفلفل الالوان
    يشوحوا مع بعض ثم اضيف ملعقه الدقيق ثم اضيف شوربه وبعد قليل ارجع الدجاج مع
    الخضروات في الاناء مع اضافه الكاري اخفض درجه الحراره ثم اضيف الزيتون واليمون
    المخلل واغطي الاناء يقدم مع الكسكي الي سبق تحضيره بالف هنا ملحوظه اذا حبت اي
    واحده تقدم توضيح اكتر في اي وصفه تتفضل وجزاها الله خير
    مقدما



    الفراخ المقرمشه


    دجاجه مقسمه
    من 8 الي 12 قطعه-نصف كوب ماء بصل- 2 فص ثوم- 2 م سماق- 2 م ك***ه ناشفه-2 م
    بهارات- 2 م خل- 2 ملعقه ليمون- -كوب دقيق- كوب دقيق ذره صفراء
    الطريقه
    :


    اتقطع الدجاجه الي 12 قطعه ونغرز فيها الشوكه عده مرات او طرف السكين في
    عده مناطق حتي نساعد علي دخول التتبيله وتشبعها بيها
    ثم توضع عليها التتبيله
    وهي عباره عن(ماء البصل والتوم والسماق والك***ه والبهارات والخل والليمون)وتترك في
    التتبيله لمده 12 ساعه
    توضع قطع الدجاج في الدقيق ثم في عصير التتبيله ثم في
    الدقيق الاصفر
    في زيت غزير ساخن اضع الدجاج ثم اخفض درجه الحراره واترك لمده
    ربع ساعه حتي تمام النضج
    ملخوظه: هذه الطريقه غير صحيه لانها لا تتناسب مع
    مجريات الامور حاليا فيوجود انفلونزا الطيور وكنت شفت طريقه تانيه للفراخ المقرمشه
    علي النيل والاسره للشيف الشربيني كان سلق الفراخ نصف سلقه الاول وانا جربت
    الطريقتين بتاعه الشيف يسري وبتاعه الشيف الشربيني والاولي طلع فيها دم رغم انها
    كانت متقطعه صغير وفضلت كتير علي النار
    وكمان التتبيله الي تتبل فيها الفراخ
    لازم تترمي بعد التتبيل ولا تستخدم مره اخري وده كمان الي قاله الشيف اسامه

    بلح
    الشام
    1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة
    سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛ الطريقه نضع فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما
    يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على
    النار علشان الدقيق يستوى . نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد
    او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي
    تتجانس الاولي مع الخليط . نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت. نضع
    صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة
    نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن
    وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل وبالف هنا ملاحظات مهمه
    احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد
    قبل مضيف باقي الكميه المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي
    علي الاد وبقيه العجينه تعنيها في الفريزر


    هناك
    3 انواع من العجائن منها الطري ومنها الكرسبي او المقرمش وعليكي ان تختاري ما
    تفضليه
    الاولي: هي نفس المقادير باستخدام الزبادي (البتزا الطريه)
    الثانيه
    تعجن بماء فقط بدون زبادي
    الثالثه:بعد العجن نضيف لها 1/2 كوب زيت (وده الي
    بيديها القرمشه) تخلط كل المقادير جيدا سواء بالعجان او باليد ثم اتركها ترتاح لمده
    1/2 ساعه بعد التخمر افردها بايدي وارش تحتها دقيق حتي اصل لسمك المناسب في صينيه
    اضع بعض الزيت واكمل فردها في الصنيه ثم يوضع علها صوص الطماطم وابعد عن الاطراف
    توضع الحشوه تبع نوع البتزا المفضله وتدخل الفرن من 7 الي 8 دقائق وبلهنا والشفا
    ملحوظه: البتزا الكالتسوني تو ضع الحشوه علي احدي نصفيها وتغلق مثل القطايف ويلمع
    الوجه بالبيض وممكن وضع بعض الحشوه علي السطح لتبين نوع
    الحشوه


    المقادير

    50 جم زبده-3-6 فصوص
    توم- فلفل حار حامي -شطه كمون- بهارات- ك***ه ناشفه-500 جم كبده- ملح- 2 ليمونه- 3
    ملعقه خل

    الطريقه:

    تقطع الكبده شرائح رفيعه طويله(ايمانسيه)ثم تتبل
    قبلها بيوم في (ماء بصل -توم -ليمون-توابل علي ذوقك......

    نضع في طاسه زيت
    حتي يسخن ثم اضيف له التوم المفروم خشن ثم الفلفل الحار المقطع جوليان ثم الكبده
    حتي اشم رائحتها ويتغير لونها فنخفض درجه الحراره ونضيف التوابل وتترك حوالي 15_20
    دقيقه فقط) حتي لا تمط وتقدم في طبق التقديم مع اليمون المقطع وبالف هنا


    الفراخ بالكاري



    المقادير: 4 صدور فراخ فيليه-ا بصله
    مبشوره-زعتر ملح فلفل- روزماري-20 جم زيت(هذه هي مكونات التتبيله الي هتتبل فيها
    الفراخ) صوص الكاري 50 جم زبده- بصله- 2فص ثوم-فلفل حار-50 جم لبن-20 جم زبادي-2
    ملعقه دقيق ذره-ا ورق لورا-5 جم ملح-5 جم بهار- 1 لتر بيون او شوربه فراخ-طماطميه
    مقطعه كونكاسيه -تفاحه خضراء مقطعه مكعبات 1 م بودر كاري

    الطريقه: في طاسه
    علي النار اضع زيت وزبده واشوح الدجاج واتركها تكمل سوي حتي اضع عليها الخليط بعد
    ذلك احضر صوص الكاري بوضع طاسه علي النار مع زيت وزبده ثم بصل مفروم وبعده مباشره
    التوم ثم الفلفل الحار المنزوع البذور ادبلم فقط ثم اضيف الطماطم الكونكاسيه ثم
    التفاح الاخضر وبعد قرب نضجه اضيف جوز الهند ثم بودره الكاري واقلبه واتركه قليلا
    حتي يقرب النضج فاضيف اللبن وفي الاخر اضيف الشوربه مع 2 ملعقه دقيق ذره كعامل ربط
    ولا انسي الملح والفلفل والبهارات وبعد مايربط ياخد غلوه واطفي النار واتركه يبرد
    ثم يضرب في الخلاط اضع الخليط علي الدجاج ليكمل سواه معه واذا كان الصوص تقيل يخفف
    بالشوربه ويقدم مع الارز بالكاري وبالف هنا 1


    بيكاتا بالمشروم


    المقادير:
    كيلو شرائح لحم بتلو اسكالوب-200 جم مشروم فريش- 1/2 كوب
    فريش كريم-1/2كوب ديمي جلاس-بصله مفرومه ناعم- ملح – فلفل-2 ملعقه دقيق


    الطريقه:
    · ابشر البصله ناعم مع ملح وفلفل واتبل بها شرائح اللحمه ثم
    اضيف عليها الدقيق واخلطه معهم(اعفره بالدقيق)
    · في طاسه اضع الزيت والزبده
    واضع شرائح البتلو تتشوح
    · اضع في طاسه اخري البصل المفروم مع شرائح المشروم
    المقطعه شرائح مع اضافه تتبيله البصل والدقيق الي كانت اللحمه متبله فيها ويشوح
    الجميع
    · اضيف الفريش كريم ثم الديمي جلاس ياخد غلوه ثم اضيف الجميع للطا سه مع
    شرائح البتلو اتركهم جميعا معا حتي يتم النضج
    تقدم مع مكرونه اسباجيتي مسلوقه
    توضع فوقها شرائح البتلو مع الصوص المتبقي او تقدم البيكاتا منفرده مع الصوص




    كيكه الشيكولاته(الشيف يسري خميس)




    المقادير:

    125 زيت-125ماءدافيء- 200 سكر-200دقيق-100 بيض(2 بيضه)- 30 كاكاو- 5 بيكنج
    بودر- ذره فانيليا- ذره ملح

    الطريقه:
    · اخلط البيض مع السكراذوبهم فقط
    ثم اضيف لهم الماء الدافيءثم الزيت واقلب حتي يتجانس
    · انخل الدقيق مع الكاكاو
    والبيكنج بودر والملح والفانيلياثم اضيفه للخليط السابقمع التقليب حتي عجينه سائله

    · في فورمه مفرغه مستديره اغلفها ببلاستيل فيل ثم اغلفها من الخارج بورق
    الومنيوم واصب الخليط حتي نصف الفورمه
    · ويوضع في حمام مائي وتدخل الفرن علي
    درجه حراره 180 لمده من 35 الي 40 دقيقه



    شركسيه(الشيف الشربيني)

    المقادير:

    فرخه مسلوقه- 100جم عين جمل-3 شرائح توست او(1 م دقيق)_بصله
    مفرومه- فص ثوم كسبره ناعمه- مكعب مرق-


    الطريقه:
    · تسلق الفرخه في
    ماء مع بوكيه جرنيه(بصل جزر كرفس )ورق لورا- وحبهان وملح- وفلفل
    · في اناء اضع
    زبده ومكعب مرق وبصل مفروم ويشوح الكل ثم العيش التوست او لبابه العيش الفينو ثم
    الكسبره الخضراء ثم العين الجمل يشوح الجميع ثم يضاف بعض من شوربه الدجاج وتترك حتي
    تمام النضج
    · تقدمفي طبق تقديم مع الارز وترص قطع الدجاج المسلوقه والمخليه
    فوقه ووتصب الشركسيه فوقه
    · او تقدم الشركسيه في طبق منفرد مع وضع قطع الدجاج
    المسلوقه معها


    الطريقه: تتبل قطع اللحم بالملح والفلفل
    وتترك قليلا تحضر الحشوه بان توضع طاسه علي النار وفيها الزيت والزبده ثم اضع البصل
    المقطع جوليان والجزر المبشور كذلك المشروم المقطع والملح والفلفل ومكعب مرق
    واشوحهم حتي يذبلوا تبط قطع اللحم بالسكين واضع فيها الحشوه بعد ان تبرد تلف رول
    وتقفل بالخله اشوح قطع اللحم المحشيه مع ملعقه الدقيق ثم اضيف الشوربه او البيون ثم
    فلفل مجروش وفي الاخر اضع الديمي جلاس وتغطي بالمونيوم فويل وتظل علي النار حتي
    تمام النضج وبالهنا والشفا ملحوظه مهمه للاخوات: مكتوب في المقادير جوزه الطيب ودي
    نوع من التوابل المحرم استخدامه وده انا اتاكدت منه بنفسي باني سالت الاخت في الحرم
    وكمان كذا اخت اتصلت ببرنامج من كل بلد اكله وقالت انها سالت في الازهر وقالوها
    حرام لان الماده دي كثيرها مسكر وبالتالي بيحرم ولو حتي القليل منها اللهم بلغت
    اللهم فاشهد



      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد أكتوبر 22, 2017 6:46 pm